Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Ανατολικής   >   Αχαρνες   >   Ακίνητα   >   Οικόπεδα - Αγροτεμάχια

Οικόπεδο στο Πανόραμα Θρακομακεδόνων€ 105000   (Αχαρνες)


Κωδικός αγγελίας: 65294-3-75673
Αποθήκευση στις αγαπημένες
Ημερομηνία καταχώρησης: 02-12-2021 15:37:29
Απαντήστε στο: [email protected]   

Οικόπεδο στο Πανόραμα Θρακομακεδόνων Αχαρνες νομού Αττικής - Ανατολικής, Αττική Οικόπεδα - Αγροτεμάχια Ακίνητα (φωτογραφία 1)

© Έλεγχος γνησιότητας φωτογραφίας - Περιστροφή

Οικόπεδο στο Πανόραμα Θρακομακεδόνων Αχαρνες νομού Αττικής - Ανατολικής, Αττική Οικόπεδα - Αγροτεμάχια Ακίνητα (μικρογραφία 1)
Οικόπεδο στο Πανόραμα Θρακομακεδόνων Αχαρνες νομού Αττικής - Ανατολικής, Αττική Οικόπεδα - Αγροτεμάχια Ακίνητα (μικρογραφία 2)
Οικόπεδο στο Πανόραμα Θρακομακεδόνων Αχαρνες νομού Αττικής - Ανατολικής, Αττική Οικόπεδα - Αγροτεμάχια Ακίνητα (μικρογραφία 3)

Στους πρόποδες του όρους Πάρνηθα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο καλαίσθητες της Αττικής, αφού και επίσημα κατέχει τον τίτλο της πιο όμορφης τοποθεσίας στην Ευρώπη (βράβευση 1992), βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερα προνομιακό ακίνητο.

Ξεπροβάλει ανάμεσα στις πευκόφυτες ζώνες, που αποτελούν καταφύγιο για πληθώρα σπάνιων ζώων -τα περισσότερα προστατευόμενα είδη, που δε διστάζουν κατά καιρούς να φτάσουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών, εκπλήσσοντας ευχάριστα ιδιοκτήτες και περίοικους.

Η γειτονιά, εκτός από εξαιρετικού φυσικού κάλους περιοχή, αποτελεί τόπο μόνιμης κατοικίας μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κοσμικού κύκλου, με τις καλόγουστες βίλες να δημιουργούν μία πολυτελή ατμόσφαιρα, που δένοντας αρμονικά με την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, ολοκληρώνουν αυτό το εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης διαβίωσης.

Κύριο πλεονέκτημά του οικοπέδου, η καίρια θέση που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση τόσο στην κεντρική αγορά, όσο και στην επιβλητική πλατεία που κατοχυρώνει επάξια τη θέση της στο φυσικό περιβάλλον.

Η απόσταση από τα τοπικά καταστήματα είναι μόλις 380m· τόσο ώστε να μπορεί να εξασφαλίζεται η περιζήτητη -για το σύγχρονο άνθρωπο- ηρεμία και γαλήνη, αλλά συνάμα και η ευκολία στα καθημερινά ψώνια, που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει ακόμη και χωρίς τη χρήση μεταφορικού μέσου.

Η πασίγνωστη πλέον πλατεία Αριστοτέλους -ίσως η μεγαλύτερη του λεκανοπεδίου Αττικής- με πληθώρα σύγχρονων και πολυτελών χώρων εστίασης, μέρος χαλάρωσης των οικιστών και όχι μόνο, απέχει 800m, δίνοντας τη δυνατότητα η επίσκεψη με την οικογένεια να γίνεται υπό μορφή περιπάτου.

Μία εξαιρετική πρόταση στον καλύτερο οικισμό των Θρακομακεδόνων, που -πέραν των υπολοίπων- προσφέρει, παράλληλα με την καταπληκτική θέα στο κατάφυτο βουνό, πανοραμική άποψη (όπως μαρτυρά και η ονομασία του)ακόμη και της θάλασσας(!!!), την οποία ο μελλοντικός ιδιοκτήτης δύναται να καρπωθεί από τους ψηλότερους ορόφους του κτίσματος.

Το καθαρό εμβαδό του οικοπέδου έπειτα από την παραχώρηση τμήματος για κοινωφελείς χρήσεις - εισφορά γης, κατά την κύρωση πράξης εφαρμογής λόγω ένταξης της Πολεοδομικής Ενότητας στο σχέδιο, είναι 260,57m2.

Με το δεδομένο συντελεστή δόμησης (0,6 → με δυνατότητα αύξησης από 5-10% ανάλογα με την ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου) και κάλυψης (0,4), δύναται να ανεγερθεί κτίσμα συνολικής επιφάνειας 156,34m2, πλέον των κλιμακοστασίων, των ημιυπόγειων χώρων -που μπορούν να επεκταθούν εκτός περιγράμματος της ανωδομής και μέχρι και τα όρια της ιδιοκτησίας (ΝΟΚ/οικόπεδα έκτασης έως 300m2), αλλά και του δώματος (στο οποίο αν πραγματοποιηθεί φύτευση μπορεί να φιλοξενήσει κλειστό χώρο ως και 20,8m2 αυξάνοντας νόμιμα το ύψος της οικοδομής κατά 3,5m, ήτοι 12,1m συνολικά).

(Για περισσότερες φωτογραφίες: https://www.plot.gr/40216527/)

***Συμπληρωματικά στοιχεία:

Οι Θρακομακεδόνες -έπειτα από την προσάρτηση βάσει του πολεοδομικού σχεδίου «Καλλικράτης» (2010) -αποτελούν δημοτική ενότητα του δήμου Αχαρνών στο βορειοανατολικό τομέα του λεκανοπεδίου Αττικής και μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.

Στα Ανατολικά γειτνιάζουν με τη θεσπέσιας ομορφιάς έκταση των βασιλικών ανακτόρων, ενώ στα Βόρεια συνορεύουν με τον φημισμένο εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Το κλίμα είναι ιδανικό καθώς λόγω του ηλιόλουστου προσανατολισμού, εξασφαλίζει -παρά το υψηλό υψόμετρο- ήπιους χειμώνες με χαμηλά ποσοστά υγρασίας, ενώ το καταπράσινο βουνό και τα συχνά «βοριαδάκια», χαρίζουν στους κατοίκους δροσερά και ευχάριστα καλοκαίρια.

Ο χαρακτήρας της περιοχής είναι καθαρά οικιστικός με άπλετους κοινόχρηστους χώρους και πληθώρα αθλητικών συγκροτημάτων, ενώ τους μαθητές εξυπηρετούν δημόσια ιδρύματα όλων των βαθμίδων, αφού υπάρχουν 3 Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά σχολεία, 1 Γυμνάσιο και 1 Λύκειο.

Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης τα τελευταία έτη, έχουν δημιουργηθεί μία πλήρης «αγορά» τοπικών αλλά και αλυσίδων καταστημάτων, όπως και χώροι παροχής υπηρεσιών και μαζικής εστίασης, που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες ντόπιων και περίοικων. Επιπλέον το κέντρο της πόλης της Κηφισιάς απέχει μόλις 9-10min οδικώς.

Ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις διεξάγονται από το πνευματικό κέντρο, ενώ διοργανώνονται και αθλητικές δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα (όπως το “Thrakomakedones Run”).

Η πρόσβαση είναι εύκολη και άμεση από οποιοδήποτε σημείο του Ν. Αττικής, είτε μέσω του Δικτύου Εθνικής Οδού (έξοδος Κηφισιά) και εναλλακτικά με τη χρήση της Αττικής Οδού μέχρι αυτό το ύψος, ή μέσω των 4 γραμμών του ΟΑΣΑ που συνδέουν την περιοχή με την υπόλοιπη Αθήνα. Η δε γραμμή Τελεφερίκ Πάρνηθας που έχει την αφετηρία της εκεί, οδηγεί στο ιστορικό “Regency Resort – Casino Mont Parnes”, μαγεύοντας κυριολεκτικά με την ανεπανάληπτη θέα από τα 1.078m!

Πρόκειται για μία τοποθεσία που συνδυάζει εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία συντελούν στην ποιοτική διαβίωση, παρέχοντας αφενός όλα τα ευεργετήματα της επαφής με το φυσικό περιβάλλον, μα και επιπροσθέτως της ουσιαστικής επικοινωνίας και σύσφιξης των σχέσεων τόσο με την οικογένεια, όσο και με και τους οικείους και συντοπίτες, που μέσα από ένα εύρος εποικοδομητικών δραστηριοτήτων και ενασχολήσεων, προάγουν το βιοτικό επίπεδο του ατόμου, δημιουργώντας μία ανθρώπινη καθημερινότητα και εξασφαλίζοντας τη γαλήνη, την ιδιωτικότητα και την ψυχική ηρεμία που έχουν εκλείψει από τη ζωή στη σύγχρονη πόλη.

Για εκείνους που συμβιβάζονται μόνο με το καλύτερο…

Εμβαδόν: 261 τ.μ. (402.3 ευρώ/τ.μ.)
Ενεργειακή κλάση: Εξαιρείται
Αγγελιοδότης: Ιδιώτης (Εγγεγραμμένος χρήστης → Καρτέλα μέλους (Προφίλ, Αγγελίες))
Τύπος αγγελίας: Προσφορά (Προσφέρω κάποιο ακίνητο)

 
Επιστροφή στη λίστα αγγελιών X Διαγραφή αγγελίας Σήμανση / αναφορά αγγελίας Κοινοποίηση

→  Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές  ←

Προσθήκη νέας δωρεάν αγγελίας